Bambucké máslo

14_469Bambucké máslo je výrobou a použitím spjato s historií a tradicí černého kontinentu. Základním prvkem k výrobě bambuckého másla jsou semena afrického ořešáku Shea (Vitellaria paradoxa), ale je známý také pod názvy máslovník a nebo strom karité. Stromům se daří v savanách západní Afriky, jsou pěstovány v devíti afrických zemích v čisté přírodě a podle zásad kontrolovaného  ekologického zemědělství. Semena ořešáku se ručně sbírají, stloukají a jejich obsah se pak suší na slunci. Po vysušení se hmota praží a ručně zpracovává převážně africkými ženami tak dlouho, dokud nevznikne tuk máslové konzistence. Africké ženy bambucké máslo dlouhá léta používají k péči o pleť a také jako přírodní ochranu proti horkému větru a UV záření

Přírodně zpracované bambucké máslo má blahodárné účinky, chrání pokožku před oxidačním stresem a účinky volných radikálů, obsahuje nenasycené mastné kyseliny a vitamíny (A,D,E,F), které pomáhají zpomalovat stárnutí. Hojně se využívá v kosmetice jako složka pleťových krémů či vlasových balzámů. Bambucké máslo je vhodné pro suchou a dehydratovanou pokožku, zanechává pleť jemnou a vláčnou, vytváří na ní jemný ochranný filtr (přírodní UV faktor), který nedráždí, uzamyká vlhkost a dlouhodobě ji vyživuje.

flocert_FR

Námi nabízené produkty z bambuckého másla jsou ručně vyráběny výhradně ženami z malé vesničky Siby v Mali. Tradice zpracování a výroby se zde dědí z matek na dcery a jejich výroba byla v červenci 2010 oceněna mezinárodním certifikátem Faire trade FTLOC.

 (Fair Trade Labelling Organization Certification)

                                          všechny námi nabízené výrobky prošly kontrolou

                                                          Státního zdravotního ústavu